Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

Η ΕΕ κατηγορεί την Αυστρία για καταστρατήγηση της συνθήκης της Γενεύης

Η Ευρωπαϊκή Ένωση καταδίκασε την κίνηση από την Αυστρία να επιβάλει ανώτατο όριο στον αριθμό των αιτούντων άσυλο που καταφτάνουν στη χώρα, κατηγορώντας τη Βιέννη οτι παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και καλώντας την να αποσύρει την απόφαση.

Αξιωματούχοι ανέφεραν στους Financial Times, ότι ο πρόεδρος της Κομισιόν Jean - Claude Juncker, θα εκφράσει γραπτώς τη δυσαρέσκιά του στον Αυστριακό Καγκελάριο Werner Faymann, στο δείπνο των ηγετών της ΕΕ απόψε στις Βρυξέλλες. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές και η Γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel αναμένεται να επικρίνει την αυστριακή κίνηση.

Σε μία επιστολή προς την αυστριακή κυβέρνηση που περιήλθε στη γνώση των FT, o επίτροπος Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, προειδοποιεί τη Βιέννη ότι οι προτάσεις παραβιάζουν όχι μόνο της Συνθήκη της Γενεύης αλλά και τη Συνθήκη Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και την Χάρτα Θεμελιωδών Δικαιωμάτων. της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο κ. Αβραμόπουλος καλεί την Αυστρία να επανεξετάσει "τα μονομερή μέτρα" που προτείνει.
 capital.gr
18/2/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin