Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Οι γαλλικές ειδικές δυνάμεις διεξάγουν "μυστικό πόλεμο" στη Λιβύη

Άνδρες των γαλλικών ειδικών δυνάμεων και κομάντο των υπηρεσιών πληροφοριών μετέχουν σε μυστικές επιχειρήσεις εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στη Λιβύη, σε συνεργασία με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Βρετανία, υποστηρίζει σε σημερινό δημοσίευμά της η γαλλική εφημερίδα Le Monde.


Με αφορμή το ρεπορτάζ της εφημερίδας ο υπουργός Άμυνας της Γαλλίας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν διέταξε τη διεξαγωγή "έρευνας για διαρροή" στρατιωτικού απορρήτου, όπως έγινε γνωστό από πηγές του περιβάλλοντός του. Επισήμως πάντως το υπουργείο Άμυνας δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο για το θέμα.

Ο "Μυστικός πόλεμος της Γαλλίας στη Λιβύη", όπως τον αποκαλεί η Monde, περιλαμβάνει περιστασιακά στοχευμένα πλήγματα εναντίον ηγετικών στελεχών της οργάνωσης, προκειμένου να επιβραδυνθεί ο ρυθμός ανάπτυξής της στη χώρα αυτή.

 Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ ενέκρινε την "ανεπίσημη στρατιωτική δράση" μιας ομάδας των ειδικών δυνάμεων καθώς και μιας μονάδας της Γενικής Διεύθυνσης Εξωτερικής Ασφάλειας (DGSE).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin