Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Αυστηρή κριτική στην Ελλάδα για το θέμα των προσφύγων

Εμπιστευτική έκθεση της γερμανικής υπηρεσίας αναλύσεων Gasim για την παράνομη μετανάστευση ασκεί οξεία κριτική για την κατάσταση των προσφύγων στην Ελλάδα, εκτιμώντας ότι ενδέχεται να είναι προϊόν πολιτικής σκοπιμότητας.

Κατά την άποψη γερμανικών αρχών ασφαλείας, η Ελλάδα αποτυγχάνει «παταγωδώς» στο πεδίο της προσφυγικής κρίσης. Όπως σημειώνει η διαδικτυακή έκδοση του περιοδικού Spiegel επικαλούμενη εμπιστευτική έκθεση του Κέντρου Κοινών Αναλύσεων και Στρατηγικής για την Παράνομη Μετανάστευση (Gasim), πολλοί αιτούντες άσυλο, ανάμεσα στους οποίους και παιδιά, ζουν στην Ελλάδα άστεγοι και υπό αντίξοες συνθήκες.

Η έκθεση περιγράφει την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα ως «απάνθρωπη» και δεν διστάζει να προχωρήσει ένα βήμα παρακάτω, εκτιμώντας ότι οι συνθήκες που επικρατούν ίσως και να αποτελούν προϊόν πολιτικής σκοπιμότητας, δεδομένου ότι ωθούν τους πρόσφυγες να εγκαταλείψουν το συντομότερο δυνατό την Ελλάδα «κατευθυνόμενοι σε άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ», όπως σημειώνεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin