Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016

Εξηγήσεις ζητά η σερβική κυβέρνηση για τον θάνατο των Σέρβων ομήρων στη Λιβύη

Η κυβέρνηση της Σερβίας ζήτησε εξηγήσεις από τις ΗΠΑ για τον θάνατο των δύο υπαλλήλων της σερβικής πρεσβείας στην Τρίπολη, όπου είχαν απαχθεί στις 8 Νοεμβρίου του 2015.

Οι δυο υπάλληλοι της πρεσβείας, η Σλάτζανα Στάνκοβιτς (υπεύθυνη επικοινωνίας) και ο Γιόβιτσα Στέπιτς (οδηγός της πρεσβείας) σκοτώθηκαν χθες κατά τον βομβαρδισμό, από αμερικανικά αεροσκάφη, κτιρίου στην πόλη Σαμπράτα, για το οποίο οι ΗΠΑ πίστευαν ότι χρησιμοποιείται ως στρατόπεδο εκπαίδευσης του Ισλαμικού Κράτους.


Ο πρωθυπουργός της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, δήλωσε ότι ζήτησε από τις ΗΠΑ να εξηγήσουν αν γνώριζαν ότι στο κτίριο που βομβαρδίστηκε κρατούνταν όμηροι και ανέφερε ότι ανεπίσημα έλαβε την απάντηση ότι αυτό δεν ήταν γνωστό στις αμερικανικές υπηρεσίες ασφαλείας και πληροφοριών.

Ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς σημείωσε ότι οι μυστικές υπηρεσίες της Σερβίας βρισκόταν σε συνεχή επαφή με τις υπηρεσίες ασφαλείας του επίσημου κράτους της Λιβύης, αλλά και διάφορες παρακρατικές οργανώσεις που δρουν στην περιοχή και βρισκόταν πολύ κοντά στην απελευθέρωση των ομήρων. "Βρισκόμασταν τόσο κοντά στην απελευθέρωση τους που αισθάνομαι συντετριμμένος και οργισμένος που μας πρόλαβαν οι αμερικανικοί βομβαρδισμοί" τόνισε στη συνέντευξη Τύπου ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin