Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Μαζική συμμετοχή στην απεργία

Για την μεγαλύτερη συγκέντρωση των τελευταίων ετών έκανε λόγο η ΓΣΕΕ.

Από την πλευρά της, η αστυνομία ανέφερε ότι οι διαδηλωτές έφτασαν τους 60.000.

Οι πολίτες συμμετείχαν μαζικά στις χθεσινές κινητοποιήσεις και στην απεργία, διαμαρτυρόμενοι για το Ασφαλιστικό.

Στο ψήφισμα διαμαρτυρίας που επέδωσε αντιπροσωπεία των Συνδικαλιστικών και Επιστημονικών Φορέων στη Βουλή, ζητείται απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου εδώ και τώρα, κατάργηση όλων των αντεργατικών μέτρων και απόρριψη των αδιέξοδων μέτρων του τρίτου μνημονίου.

Ειδικά για το Ασφαλιστικό στο ψήφισμα αναφέρεται ότι οι εργαζόμενοι της χώρας απαιτούν να μην γίνει «καμία αλλαγή στην κοινωνική ασφάλιση που θα μετατρέπει τις συντάξεις σε επιδόματα φτώχειας, που θα καταστρέφει τους εργαζόμενους και θα υποθηκεύει το μέλλον των νέων γενεών».

«Τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση για το ασφαλιστικό όχι μόνο θα αυξήσουν την ανεργία, τη μαύρη και ανασφάλιστη εργασία για τους μισθωτούς, θα οδηγήσουν σε μαζική βίαιη έξοδο από το επάγγελμα μεγάλου αριθμού του ενεργού πληθυσμού των ελευθέρων επαγγελματιών – επιστημόνων, θα καταστρέψουν τους αγρότες, θα καταστήσουν παντελώς επισφαλή την, ήδη, κλονισμένη εισπραξιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων και θα συμβάλλουν ευθέως στην ενίσχυση των «γκρίζων» ζωνών της οικονομίας» προστίθεται.

Επίσης ζητείται πλήρης αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, προστασία των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, αλλά και απόλυτη προστασία της πρώτης κατοικίας (επικαλούνται μάλιστα το σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ ‘κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη’) καθώς και δίκαιο φορολογικό σύστημα.
 elzoni.gr
  5/2/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin