Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

Οι ευρωπαϊκές τράπεζες δεν χρειάζονται περισσότερα κεφάλαια

Οι ευρωπαϊκές τράπεζες δεν χρειάζεται να αντλήσουν νέα κεφάλαια καθώς τα κεφάλαια τους ήδη υπερβαίνουν τα ελάχιστα υποχρεωτικά επίπεδα, δήλωσε η Daniele Nouy,  επικεφαλής του εποπτικού βραχίονα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Οι πιο σημαντικές ευρωπαϊκές τράπεζες έχουν κατά μέσο όρο δείκτες Tier 1 περίπου στο 13%, μετά την ολοκληρωμένη αξιολόγηση της ΕΚΤ, δήλωσε η Nouy μιλώντας σήμερα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Αυτό είναι αυξημένο από περίπου 9% το 2012, πρόσθεσε.

Οι δηλώσεις της έρχονται λίγο μετά τις διαβεβαιώσεις του προέδρου της ΕΚΤ, Mario Draghi στην κατάθεση του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τη Δευτέρα ότι οι ευρωπαϊκές τράπεζες είναι πλέον πιο ανθεκτικές καθώς το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο τις έχει αναγκάσει να μειώσουν τους κινδύνους και να ενισχύσουν τα κεφάλαια τους.

"Ο κλάδος είναι πολύ πιο ικανός σήμερα να απορροφήσει απρόβλεπτες οικονομικές ή χρηματοοικονομικές αναταράξεις απ΄ό,τι ήταν πριν από μερικά χρόνια", δήλωσε η Nouy. "Βρισκόμαστε σε μια σχετικά άνετη θέση για να συνεχίσουμε να σημειώνουμε πρόοδο στη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων με οργανωμένο τρόπο τα επόμενα χρόνια", πρόσθεσε.
 capital.gr
16/2/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin