Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

Μάχη κόντρα στους «σκληρούς» για το προσφυγικό

Μπλόκο στο μέτωπο που επιχειρεί να στήσει η ομάδα των τεσσάρων της Βίσεγκραντ (V4) για το προσφυγικό και την πρότασή της για κλείσιμο των βόρειων συνόρων της Ελλάδας επιχειρεί να βάλει η κυβέρνηση.

Ενόψει της Συνόδου Κορυφής, όπου θα κυριαρχήσει το θέμα διαχείρισης των προσφυγικών ροών, βρίσκεται σε εξέλιξη μία διελκυστίνδα μεταξύ των σκληρών της Ε.Ε. και εκείνων οι οποίοι επιδιώκουν να βρεθεί μία κοινή λύση προς όφελος όλων των χωρών.


  • Η αντιευρωπαϊκή ομάδα της V4 – Ουγγαρία, Πολωνία, Τσεχία και Σλοβακία – συνεδρίασε την Τρίτη στην Πράγα με τις κυβερνήσεις της ΠΓΔΜ και της Βουλγαρίας, σε μία προσπάθεια να ενεργοποίησε τον αποκλεισμό των ελληνικών συνόρων.

Σε αγώνα δρόμου επιδίδεται από την πλευρά της η ελληνική κυβέρνηση, προκειμένου να αναστρέψει το κλίμα που διαμορφώνεται. Πέραν της επιτάχυνσης των διαδικασιών για να είναι συνεπής στις δεσμεύσεις για τα hot spots, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα έχει την Τετάρτη συνάντηση με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ενώ λίγο πριν την έναρξη της Συνόδου Κορυφής την Πέμπτη θα συμμετάσχει σε μίνι σύνοδο την οποία οργανώνουν η Γερμανία και η Γαλλία...
  tanea.gr
16/2/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin