Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

Εν μέσω κοινωνικής θύελλας οι συζητήσεις με τους εκπροσώπους των θεσμών

Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ εμφανίστηκε σίγουρος ότι η ελληνική κυβέρνηση, η οποία έχει ήδη ξεκινήσει τις συνομιλίες με τους εκπροσώπους των δανειστών, θα εφαρμόσει το πρόγραμμα.

Ωστόσο, παρά τις αναφορές της κυβέρνησης, ότι η διαδικασία δε θα πάρει πολύ καιρό, η πλευρά των δανειστών δε δίνει συγκεκριμένο χρονικό όριο για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Στο επίκεντρο βρίσκονται το ασφαλιστικό, μετά και την πρώτη συνάντηση στο πλαίσιο της αξιολόγησης του προγράμματος οικονομικής πολιτικής των επικεφαλής των θεσμών με τους εκπροσώπους της κυβέρνησης Ευκλείδη Τσακαλώτο, Γιώργο Σταθάκη και Γιώργο Χουλιαράκη.

«Εάν η Αθήνα συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις, η δέσμευση του Eurogroup για περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους υπάρχει και είναι ισχυρή» σημείωσε παράλληλα ο Ρέγκλινγκ, μιλώντας στην ιαπωνική Yomiuri Shibun.

«Σημαντικά ζητήματα παραμένουν ανοικτά στις συζητήσεις με την Αθήνα, όπως το ασφαλιστικό και τα δημοσιονομικά, όμως είμαι πεπεισμένος πως η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος εξελέγη για δεύτερη φορά το Σεπτέμβριο με πολύ διαφορετική λαϊκή εντολή από την πρώτη, θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα» πρόσθεσε.

Λέγοντας πως η ελληνική κυβέρνηση «έχει τη σαφή λαϊκή εντολή να συνεχίσει τη μεταρρυθμιστική διαδικασία και να κρατήσει τη χώρα στην Ευρωζώνη», ο επικεφαλής του ESM δήλωσε «πεπεισμένος πως ο Αλ.Τσίπρας θα συνεχίσει να τηρεί αυτή την εντολή».
 elzoni.gr
2/2/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin