Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Υποκριτές όσοι καλούν την Άγκυρα να ανοίξει τα σύνορά της. - Ahmet Davutoğlu

Οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις που υποστηρίζει η Ρωσία διαπράττουν εσκεμμένη εθνοκάθαρση στην πόλη του Χαλεπιού, στη βόρεια Συρία, υποστήριξε σήμερα ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου.

Κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου στη Χάγη με τον Ολλανδό ομόλογό του Μαρκ Ρούτε, ο Νταβούτογλου δήλωσε πως 60.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν την πόλη κι έφθασαν στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας και πρόσθεσε ότι παρότι η Άγκυρα δεν κλείνει τις πόρτες της τελείως, η προτεραιότητα είναι να προσφερθεί βοήθεια στους ανθρώπους αυτούς μέσα στο συριακό έδαφος.

"Ένας από τους σκοπούς των πιο πρόσφατων επιθέσεων είναι να διαπραχθεί εθνική εκκαθάριση. Η εθνοκάθαρση στη Συρία και στο Χαλέπι αποσκοπεί να αφήσει πίσω της μόνο υποστηρικτές της κυβέρνησης και διαπράττεται από το συριακό καθεστώς και τη Ρωσία με εντελώς ηθελημένο τρόπο", επέμεινε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας.

"Κάθε πρόσφυγας που υποδεχόμαστε (πρακτικά) βοηθάει την πολιτική εθνικής κάθαρσης που εφαρμόζουν, όμως θα συνεχίσουμε να υποδεχόμαστε" πρόσφυγες, είπε ακόμη.

Εξάλλου, ο Νταβούτογλου χαρακτήρισε "υποκριτές" όσους απέτυχαν να σταματήσουν οι ρωσικοί βομβαρδισμοί στη Συρία και απευθύνουν έκκληση στην Τουρκία να κρατήσει τα σύνορά της ανοικτά, υπενθυμίζοντας πως η χώρα του έχει υποδεχθεί πάνω από 2,6 εκατομμύρια πρόσφυγες κατά τη διάρκεια του πενταετούς πολέμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin