Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

Βενεζουέλα: 60 φορές πάνω η τιμή της πάμφθηνης βενζίνης

Μετά από 17 ολόκληρα χρόνια, η τιμή της βενζίνης αυξάνεται στη Βενεζουέλα. Ο πρόεδρος της χώρας Νικολάς Μαδούρο έβαλε τέλος στην αβεβαιότητα πολλών εβδομάδων σχετικά με το θέμα, ανακοινώνοντας αυξήσεις στη βενζίνη. Πάντως, παραμένει η φθηνότερη στον πλανήτη.

Εδώ και σχεδόν δύο δεκαετίες το Κράτος επιδοτούσε τα καύσιμα, με αποτέλεσμα οι πολίτες να απολαμβάνουν τη φθηνότερη βενζίνη στον κόσμο. Υπενθυμίζεται ότι βίαιες διαδηλώσεις του 1989 κατά των αυξήσεων των τιμών σε καύσιμα και τρόφιμα άνοιξαν το δρόμο στον Ούγκο Τσάβες να εδραιώσει την πολιτική του ηγεμονία.

Ο ίδιος, γνωρίζοντας προφανώς πόσο επικίνδυνο είναι να αυξάνονται οι τιμές, δεν ανέβασε ποτέ την τιμή της βενζίνης.

Ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο ανακοίνωσε ότι η βενζίνη 95 οκτανίων θα πωλείται πλέον 6 μπολιβάρες το λίτρο (από 9,7 σεντάβος. 1 μπολίβαρ=100 σεντάβος), ενώ η τιμή της βενζίνης 91 οκτανίων αυξήθηκε στο 1 μπολίβαρ (από 7 σεντάβος).

Παράλληλα ανακοινώθηκε υποτίμηση του εθνικού νομίσματος έναντι του δολαρίου: 1 δολάριο ΗΠΑ θα ισούται πλέον με 10 μπολιβάρες, έναντι 6,3. Επίσης, ανακοινώθηκε αύξηση του κατώτερου μισθού κατά 20%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin