Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

Να γίνουν όλα όσα συμφωνήθηκαν και μετά το χρέος (Wolfgang Schäuble)

Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Τεταρτης η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου με τον Γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, η οποία διήρκησε περί τα 70´, χωρίς να γίνουν δηλώσεις στον Τύπο.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι προηγουμένως και ενώ η συνάντηση βρισκόταν σε εξέλιξη, στο υπουργείο Οικονομικών έφθασε ο επικεφαλής του ΔΝΤ για την Ευρώπη Πολ Τόμσεν, ο οποίος ωστόσο, ερωτηθείς εάν θα συμμετάσχει στην συνάντηση, απάντησε αρνητικά.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ξαφνική παρουσία του κ. Τόμσεν στη συνάντηση αποτελεί ουσιαστικά ένα μήνυμα του Βερολίνου προς την Αθήνα ότι δεν μπορεί να φύγει το Ταμείο από το ελληνικό πρόγραμμα, όπως ήθελε το Μέγαρο Μαξίμου.

Αλλωστε, ακόμη και ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει πει ότι θα ήθελε την αποχώρηση του ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα, συναντώντας την σθεναρή αντίδραση του Β. Σόιμπλε.

Η διαπίστωση ότι το ελληνικό πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής εξελίσσεται ικανοποιητικά, προέκυψε από τη συνάντηση εργασίας στο Βερολίνο, του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου με τον Γερμανό ομόλογό του, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ανέφεραν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin