Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

Η Μόσχα Αναθεωρεί τον Προϋπολογισμό του 2016 Λόγω Πετρελαίου

Η κατάρρευση των τιμών του πετρελαίου πιθανόν να αναγκάσει τη ρωσική κυβέρνηση να αναθεωρήσει τον προϋπολογισμό της για το 2016, προειδοποίησε την Τετάρτη ο ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

«Η χώρα οφείλει να είναι προετοιμασμένη για το χειρότερο οικονομικό σενάριο, αν η πτώση των τιμών συνεχιστεί», είπε χαρακτηριστικά ο Μεντβέντεφ, που παραδέχθηκε ότι τα υψηλά επιτόκια που έχει υιοθετήσει η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας για να περιορίσει τον πληθωρισμό, λειτουργούν ως βαρίδι για την ανάπτυξη της χώρας.

Οι τιμές του Brent ανέκαμψαν κατά 63 σεντς την Τετάρτη έπειτα από οκτώ συναπτές πτωτικές συνεδριάσεις, παραμένουν, ωστόσο, κάτω από τα  32 δολάρια το βαρέλι. Τους τελευταίους 15 μήνες έχουν υποχωρήσει κατά 70%.
Σημειωτέον ότι οι φόροι που επιβάλλονται στο πετρέλαιο και το φυσικό αέριο που καταλανώνουν οι Ρώσοι πολίτες συνεισφέρουν κατά το ήμισυ περίπου στα συνολικά έσοδα της κυβέρνησης της Μόσχας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin