Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

Το status quo στην Κύπρο δεν είναι σωστό.

Την ανάγκη επίτευξης λύσης για επανένωση της Κύπρου τονίζει η Ουάσιγκτον υποδεικνύοντας ότι το status quo δεν είναι σωστό.

Ο Βοηθός Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Αμερικανού Προέδρου, Μπεν Ρόουντς, σημείωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν τη διαδικασία των Ηνωμένων Εθνών για επίλυση του κυπριακού. Επιθυμούμε είπε, να δούμε την επανένωση της νήσου σε μία διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία, προσθέτοντας ότι τον τελευταίο χρόνο έχει επιτευχθεί πρόοδος στις διαπραγματεύσεις.

Ο Σύμβουλος του Μπαράκ Ομπάμα, επισήμανε ότι ο Αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάϊντεν επιδεικνύει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το Κυπριακό, προσθέτοντας ότι θα συνεχίσει την εμπλοκή του με στόχο την επίλυση του προβλήματος.

Ο Μπεν Ρόουντς ευχήθηκε, το 2016 να υπάρξει η βούληση και να γίνουν τα απαραίτητα για επίτευξη συμφωνίας, υποδεικνύοντας πως η λύση του κυπριακού θα λειτουργήσει προς όφελος όλων των Κυπρίων, της Ελλάδας και της Τουρκίας.

Αναφερόμενος στην στάση της Άγκυρας, ο αμερικανός αξιωματούχος υποστήριξε ότι έχει προβεί σε βήματα υποστήριξης της λύσης, τονίζοντας ωστόσο ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες αναμένουν να δουν ποιά στάση θα τηρήσει η Τουρκία, μέχρι τέλους.
 -riknews.com.cy
14/1/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin