Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

Philip Hammond: Η Βρετανία δεν έχει όφελος από τις εγγυήσεις

Ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών Φίλιπ Χάμοντ δήλωσε την Πέμπτη από την Αθήνα, όπου βρίσκεται, ότι συντελείται σημαντική πρόοδος για το Κυπριακό.

«Έχω επισκεφθεί αρκετές φορές την Κύπρο τους τελευταίους μήνες και έχω συναντηθεί με μέλη και από τις δύο κοινότητες. Είμαι αισιόδοξος ότι βρισκόμαστε κοντά σε σημαντική πρόοδο για την επίλυση αυτής της διαμάχης» είπε ο Χάμοντ, ο οποίος βρέθηκε στην Αθήνα.

Μιλώντας μετά από συνάντηση με τον έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά και αναφερόμενος στο θέμα των εγγυήσεων, τόνισε ότι «η Βρετανία δεν έχει ίδιον συμφέρον για τη διατήρηση του συστήματος αυτού ή οποιουδήποτε συστήματος για το μέλλον».

«Είμαστε εντελώς στη διάθεση μιας βιώσιμης λύσης στην Κύπρο και πιστεύω ότι οι συνάδελφοι από την Ελλάδα και την Τουρκία συμφωνούν σε αυτό. Αυτό το οποίο επιθυμούμε είναι μία βιώσιμη λύση στην Κύπρο και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να συμβεί αυτό» ανέφερε μετά τη συνάντηση με τον κ. Κοτζιά, σε κοινή συνέντευξη Τύπου.

Η Βρετανία, ως μία εκ των πέντε εγγυητριών δυνάμεων, έχει τηρήσει ουδέτερη στάση στο θέμα της κατάργησης των εγγυήσεων που υποστηρίζουν η ελληνική και η κυπριακή πλευρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin