Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Eni: Επιπλέον Ποσότητες Φυσικού Αερίου Ισοδύναμες με Άλλο Ένα Ζορ Υπάρχουν σε Αίγυπτο και Κύπρο

Πεδία φυσικού αερίου που αθροιστικά έχουν μέγεθος ισοδύναμο του Ζορ υπάρχουν στην Αίγυπτο και την Κύπρο, πέραν των όσων έχουν ως σήμερα ανακοινωθεί.
Αυτό τόνισε μιλώντας σε μεγάλο συνέδριο στη Βιέννη ο Umberto Vergine, ανώτατο στέλεχος της Eni, της ιταλικής εταιρείας υδρογονανθράκων που στα τέλη του περασμένου Αυγούστου ανακοίνωσε την ανακάλυψη του γιγαντιαίου κοιτάσματος στις ακτές της Αιγύπτου.

Ειδικότερα, από το βήμα του European Gas Conference, που διεξήχθη στην αυστριακή πρωτεύουσα από τις 19 έως και τις 21 Ιανουαρίου, ο Chief Midstream Gas & Power Officer ανέφερε ότι, αν αθροίσουμε τα άλλα κοιτάσματα φυσικού αερίου της Αιγύπτου - πέραν του Ζορ - μαζί με ποσότητες στην Κύπρο, πέραν των όσων έχουν σήμερα επίσημα ανακοινωθεί, θα έχουμε ποσότητα αερίου ίση με το εν λόγω τεράστιο πεδίο.

Ο Vergine, ωστόσο, απέφυγε να αναφερθεί σε συγκεκριμένους αριθμούς.

Παράλληλα, δήλωσε ότι όλη η ποσότητα του Ζορ έχει κατακρατηθεί για τις ανάγκες της ίδιας της Αιγύπτου, συνεπώς δεν υπάρχουν περιθώρια εξαγωγών.

Το Ζορ ανακαλύφθηκε στα τέλη Αυγούστου 2015 από την Eni, περίπου 150 χιλιόμετρα ανοικτά των αιγυπτιακών ακτών της Μεσογείου και καλύπτει μια περιοχή περίπου 100 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin