Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

Πυροβολισμούς κατά προσφύγων θέλει η "Εναλλακτική για τη Γερμανία"! - DW

Αγανάκτηση προκαλούν στο Βερολίνο τα όσα δηλώνει η πρόεδρος του ξενοφοβικού κόμματος "Εναλλακτική για τη Γερμανία" Φράουκε Πέτρι: στην ανάγκη, υποστηρίζει, η αστυνομία ας χρησιμοποιήσει όπλα κατά των προσφύγων.

Το ξενοφοβικό και ευρωσκεπτικιστικό κόμμα "Εναλλακτική για τη Γερμανία" (AfD) δεν είχε κρύψει ποτέ την αντίθεσή της στην αυξανόμενη προσέλευση των προσφύγων σε γερμανικό έδαφος. Τον περασμένο Νοέμβριο ο ευρωβουλευτής του κόμματος Μάρκους Πρέτσελ είχε δηλώσει ότι "στην ανάγκη, θεωρείται αυτονόητη η υπεράσπιση των γερμανικών συνόρων ακόμα και με την ισχύ των όπλων", μία δήλωση που ωστόσο είχε θεωρηθεί μεμονωμένη και ασφαλώς κατακριτέα αντίδραση. Σήμερα όμως, η πρόεδρος του κομματος Φραόυκε Πέτρι επανήλθε στο ζήτημα.

Σε συνέντευξή της προς την εφημερίδα Mannheimer Morgen και απαντώντας στο ερώτημα, πώς θα πρέπει να αντιδράσει ένας αστυνομικός στα σύνορα, όταν οι πρόσφυγες εισέρχονται παρανόμως στη χώρα, η Πέτρι δηλώνει τα εξής:

"Θα πρέπει να αποτρέψει την παράνομη είσοδο στα σύνορα, στην ανάγκη θα πρέπει να κάνει χρήση του όπλου του. Αυτό προβλέπει ο νόμος. Κανένας αστυνομικός δεν θέλει να πυροβολήσει έναν πρόσφυγα. Αλλά η χρήση όπλου αποτελεί την έσχατη λύση".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin