Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016

Ευφορία για την άρση των κυρώσεων έναντι του Ιράν

Σε μια δύσκολη παγκόσμια πολιτική και οικονομική συγκυρία η άρση των κυρώσεων της Δύσης έναντι του Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα αναπτερώνει τις ελπίδες για πρόοδο και σε άλλα δύσκολα πεδία αντιπαραθέσεων.

Ο δρόμος είναι ανοιχτός για την Τεχεράνη
«Μετά από αναμονή ωρών, όλα εξελίχθηκαν στη συνέχεια πολύ γρήγορα» μετεδωσε την είδηση χθες βράδυ η ανταποκρίτρια του ARD στη Βιέννη Κάρλα ΄Ενγκελχαρντ. «Η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας ΙΑΕΑ επιβεβαίωσε ότι η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν τους τελευταίους 6 μήνες έκανε ότι περνούσε από το χέρι της για να μειώσει το πυρηνικό της πρόγραμμα, δίνοντας έτσι το πράσινο φως για την άρση των κυρώσεων. Το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων αποτελεί νίκη της διπλωματίας και δείχνει την ικανότητα της διεθνούς κοινότητας να επιλύει δύσκολες διενέξεις, δήλωσε η Υπάτη Εκπρόσωπος της ΕΕ για την εξωτερική πολιτική Φρεντερίκα Μογκερίνι».

Για τις ΗΠΑ πρόκειται για μια διπλή διπλωματική νίκη, υποστηρίζει ο Γκέρο Σλις, ανταποκριτής της DW στη Ουάσιγκτον. Εκτός από την επίσημη επιβεβαίωση εφαρμογής της συμφωνίας θα αφεθούν ελεύθεροι 4 Αμερικανοί κρατούμενοι, μεταξύ αυτών και ο ανταποκριτής της Washington Post στο Ιράν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin