Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Λαβρόφ: Η Ρωσία συνέβαλε πραγματικά στην ανατροπή της κατάστασης στην Συρία

Τη σημαντικότητα των στρατιωτικών επιχειρήσεων της Μόσχας στην ανατροπή της κατάστασης στη Συρία εξήρε ο υπουργός Εξωτερικών της  Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ κατά την ετήσια, εφ' όλης της ύλης, συνέντευξη Τύπου.

"Οι ενέργειες των ρωσικών αεροπορικών δυνάμεων συνέβαλαν πραγματικά στην ανατροπή της  κατάστασης στη Συρία  και στον περιορισμό των εδαφών που ελέγχονται από τους  τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους, είπε ο κύριος Λαβρόφ .

Η ρωσική στρατιωτική επέμβαση  διεξάγεται από τα τέλη του Σεπτεμβρίου στη Συρία ύστερα από αίτημα της Δαμασκού.

Όσον αφορά τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις ανάμεσα στη συριακή αντιπολίτευση  και εκπροσώπους του καθεστώτος της Δαμασκού, ο κ.Λαβρόφ ανέφερε πως δεν μπορούν να έχουν μία οριστική πολιτική  διευθέτηση της συριακής σύρραξης, εάν το μεγαλύτερο κουρδικό κόμμα δεν προσκληθεί να συμμετάσχει .

 Ωστόσο ο κύριος Λαβρόφ τόνισε ότι εάν το Κόμμα  Δημοκρατικής Ένωσης του Σάλεχ Μούσλιμ δεν προσκληθεί, η Ρωσία δεν θα θέσει  βέτο στις ειρηνευτικές συνομιλίες που θα ξεκινήσουν την Παρασκευή στη Γενεύη υπό την αιγίδα του ΟΗΕ. Ο Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε επίσης ότι η Μόσχα δεν ζήτησε από τον πρόεδρο της  Συρίας Μπασάρ αλ Ασαντ να παραιτηθεί, ούτε του πρόσφερε πολιτικό άσυλο.
 [ riknews.com.cy]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin