Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

Πλήρη ελευθερία στη Ρωσία έχει παραχωρήσει ο Άσαντ από τον Αύγουστο στο συριακό Ε.Χ.

Επ' αόριστον μπορούν να αναπτύσσονται και να επιχειρούν τα αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας της Ρωσίας στη Συρία, βάσει των όρων συμφωνίας που είχε συναφθεί ανάμεσα σε Μόσχα και Δαμασκό και δημοσιεύθηκε σήμερα σε ρωσικό κυβερνητικό ιστότοπο.

Η συμφωνία, που υπεγράφη στις 26 Αυγούστου 2015, υπογραμμίζει, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, πως η ανάπτυξη αεροσκαφών της ρωσικής ΠΑ στην αεροπορική βάση Χμάιμιμ στην επαρχία Λαττάκεια αποφασίστηκε κατόπιν αιτήματος των νόμιμων συριακών αρχών για τη διασφάλιση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή, έχει αποκλειστικά αμυντικό χαρακτήρα και δεν στρέφεται εναντίον άλλων χωρών.

«Η κυβέρνηση της Συρίας αναλαμβάνει την ευθύνη για τη διευθέτηση αξιώσεων που μπορεί να εγερθούν από τρίτους, ως αποτέλεσμα των ζημιών που προκαλούν οι επιχειρήσεις της ρωσικής αεροπορίας και οι αξιωματικοί της» αναφέρει απόσπασμα του κειμένου, σύμφωνα με το πρακτορείο Σπούτνικ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin