Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Ακιντζί: «Να ενωθούν τα ισραηλινά και τα κυπριακά κοιτάσματα»

Λίγο πριν την έναρξη των επαφών του στο Ντάβος, o Μουσταφά Ακιντζί πραγματοποίησε μια σειρά σημαντικών δηλώσεων στον τουρκικό Τύπο.
Ο ίδιος μίλησε για την προοπτική συνεργασίας στο πεδίο του φυσικού αερίου και παράλληλα, έστειλε αξιοσημείωτα μηνύματα για το Κυπριακό.

«Η εξομάλυνση των τουρκοκισραηλινών σχέσεων αποτελεί μία ευκαιρία για τα κοιτάσματα της δυτικής Μεσογείου», αναφέρει ο κ. Ακιντζί, ο οποίος τονίζει: «Είναι σημαντική η ενοποίηση των κυπριακών και ισραηλινών κοιτασμάτων και η μεταφορά τους μέσω Κύπρου προς την Τουρκία και από εκεί στην Ευρώπη. Στηρίζω αυτό το σχέδιο». Σύμφωνα με τον κ. Ακιντζί, η συγκεκριμένη προοπτική «επιβάλλει» την επίλυση του κυπριακού.

Σε ό, τι αφορά τις επαφές του στο Ντάβος, ο ίδιος τονίζει ότι θα γίνει η βολιδοσκόπηση των δυνατοτήτων χρηματοδότησης παραμέτρων που σχετίζονται με την επίλυση του Κυπριακού, διευκρινίζοντας ότι «δεν αναμένουμε ελεημοσύνη. Η Κύπρος, με την επίλυση του κυπριακού ζητήματος, θα καταστεί ένα τεράστιο επενδυτικό πεδίο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin