Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

Στην Τουρκία ο Μπάιντεν μετά τις αιχμές κατά του καθεστώτος Ερντογάν

Οι επιχειρήσεις εναντίον του λεγόμενου Ισλαμικού Κράτους και ο πόλεμος στη Συρία, θα βρεθούν στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του αντιπροέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου.

Οι επαφές έρχονται στον απόηχο των σκληρών τοποθετήσεων του κ. Μπάιντεν για τα πλήγματα στην ελευθερία της έκφρασης στην Τουρκία, με τον αμερικανό αντιπρόεδρο να επικρίνει έντονα ισλαμοσυντηρητική κυβέρνηση, λέγοντας ότι δεν δίνει «το καλό παράδειγμα».

«Όταν τα μέσα ενημέρωσης εκφοβίζονται ή οι δημοσιογράφοι φυλακίζονται  και πάνω από 1.000 πανεπιστημιακοί κατηγορούνται για προδοσία απλώς επειδή υπέγραψαν μια διακήρυξη, δεν δίνεται το καλό παράδειγμα», είπε ο κ. Μπαιντεν. «Θέλουμε η Τουρκία να δώσει σ' όλη την περιοχή ένα ισχυρό παράδειγμα του τι σημαίνει ενεργός δημοκρατία», επέμεινε.

Μεταξύ άλλων, ο Μπάιντεν επέκρινε τις δικαστικές διώξεις σε βάρος περίπου 1.000 Τούρκων διανοουμένων οι οποίοι υπέγραψαν την περασμένη εβδομάδα μια διακήρυξη με την οποία κατήγγειλαν τις «σφαγές» που έχει διαπράξει ο στρατός σε βάρος αμάχων στις επιχειρήσεις του εναντίον του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK) στη νοτιοανατολική Τουρκία.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin