Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

Ψηφίζουν οι Πορτογάλοι για την ανάδειξη νέου προέδρου. Φαβορί ο κεντροδεξιός ντε Σόουζα

Στις κάλπες, για την ανάδειξη νέου Προέδρου, προσέρχονται σήμερα,Κυριακή οι Πορτογάλοι ενώ στις δημοσκοπήσεις προηγείται ο υποψήφιος της κεντροδεξιάς Μαρσέλου ντε Σόουζα, ο οποίος εκτιμά πως η χώρα πρέπει να «διατηρήσει» μια λεπτή ισορροπία μεταξύ των μετεκλογικών πολιτικών συμβιβασμών και των θέσεων των Βρυξελλών.

Ο ντε Σόουζα, εμφανίζεται να συγκεντρώνει μεταξύ 52% και 55% και τον ακολουθεί- με μεγάλη διαφορά- ο Αντόνιου ντα Νοβόα που φαίνεται να συγκεντρώνει εώς και 22%.

Στη Λισαβώνα, τα θεσμικά περιθώρια για τον άμεσα εκλεγμένο πρόεδρο είναι σχετικά ευρύτερα από τα περισσότερα προεδρικά συστήματα στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, κάτι που δεδομένων των λεπτών ισορροπιών στο Κοινοβούλιο μπορεί να αποδειχθεί κρίσιμο κατά τη διάρκεια της τετραετίας.

Σημειώνεται πως στην εξουσία βρίσκεται η νέα κυβέρνηση του κεντροαριστερού Αντόνιο Κόστα αλλά με την ψήφο ανοχής των κομμάτων της πορτογαλικής αριστεράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin