Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Η Κύπρος βγαίνει από το πρόγραμμα τον Μάρτιο

Η Kύπρος θα ολοκληρώσει το πρόγραμμα με το ΔΝΤ και τον ESM κανονικά το Μάρτιο, έχει αποκαταστήσει την πρόσβαση στις αγορές, έχει εξυγιάνει τα δημόσια οικονομικά της και έχει σταθεροποιήσει το τραπεζικό της σύστημα, όμως πρέπει να συνεχίσει την πορεία της δημοσιονομικής σοβαρότητας και των μεταρρυθμίσεων για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

Αυτό ήταν το κεντρικό μήνυμα που έδωσε ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης κατά την ενημέρωση σήμερα της Επιτροπής Οικονομικών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στις Βρυξέλλες.

Ο Υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε ότι δεν θέλει να παρουσιάσει μια ρόδινη εικόνα, αλλά πρέπει να γίνει κατανοητό, όπως είπε, ότι η Κύπρος ξεκίνησε από μεγάλες δημοσιονομικές και μακροοικονομικές ανισορροπίες και έφτασε να αποτελεί μια ιστορία επιτυχίας, με σοβαρές οικονομικές προοπτικές.

Ο Υπουργός Οικονοικών προχώρησε σε μια εκτενή ιστορική ανασκόπηση της κατάστασης που οδήγησε την Κύπρο στην "τέλεια καταιγίδα". Ο κ Γεωργιάδης ανέφερε ότι ύστερα από μια περίοδο παρατεταμένης ανάπτυξης, η οικονομία συσσώρευσε τραπεζικές ανισορροπίες συνδυασμένες με μια επεκτατική δημοσιονομική πολιτική, επαναλαμβανόμενα ελλείμματα της τάξης του 5% και, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, "κάποια στιγμή η φούσκα έσκασε".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin