Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Νταβούτογλου: Δεν ζητάμε χρήματα, αλλά συγκεκριμένα μέτρα για το προσφυγικό

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου επανέλαβε σήμερα από το Νταβός το αίτημά του από την Ευρωπαϊκή Ένωση να λάβει συγκεκριμένα μέτρα για να βοηθήσει τη χώρα του να αναχαιτίσει τη ροή των μεταναστών, εκτιμώντας ότι «δεν είναι θέμα χρημάτων».

«Δεν ζητούμε χρήματα, δεν διαπραγματευόμαστε για χρήματα (...) για εμάς, είναι ανθρωπιστικό καθήκον και όχι πρόβλημα που αφορά οικονομική βοήθεια», είπε ο Νταβούτογλου μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός θα συναντηθεί αύριο στο Βερολίνο με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ και η συζήτησή τους αναμένεται ότι θα επικεντρωθεί στο θέμα της μεταναστευτικής κρίσης.

«Ελπίζω ότι τα επόμενα μέτρα θα είναι συγκεκριμένα μέτρα για την επίλυση του προβλήματος», υπογράμμισε ο Νταβούτογλου, υπενθυμίζοντας ότι η χώρα του έχει ήδη δαπανήσει περισσότερα από 10 δισεκατομμύρια δολάρια για τη φιλοξενία των Σύρων προσφύγων που προσπαθούν να γλιτώσουν από τον πόλεμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin