Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Κασουλίδης: Το Ισραήλ Έχει Δεσμευθεί να Μην Προχωρήσει σε Συμφωνία με την Τουρκία για Αγωγό Αερίου Χωρίς τη Σύμφωνο Γνώμη της Κύπρου

«Η Κυπριακή Δημοκρατία είναι έτοιμη να εξετάσει το ενδεχόμενο ενός αγωγού που θα περνά από την Τουρκία, αν λυθεί το Κυπριακό». Αυτό δήλωσε ο ΥΠΕΞ της Κύπρου κ. Ιωάννης Κασουλίδης στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εμπορίου της Μεγαλονήσου.

Ανέφερε, επίσης, πως δεν μπορεί να περάσει αγωγός από την κυπριακή ΑΟΖ και να συνδέει τα κοιτάσματα του Ισραήλ με την Τουρκία, χωρίς τη συγκατάθεση της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς, όπως είπε, υπάρχουν τόσο νομικοί όσο και πολιτικοί λόγοι.

    Οι νομικοί λόγοι έχουν να κάνουν με το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας, το οποίο επιβάλλει διμερείς συμφωνίες για να περάσει αγωγός από την ΑΟΖ της Κύπρου.
    Οι πολιτικοί λόγοι έχουν να κάνουν με τη δέσμευση του Ισραήλ ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει σε συμφωνία με την Τουρκία, αν δεν έχει τη σύμφωνο γνώμη της Κύπρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin