Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Βουλή Ελλήνων: Κίνδυνος για τις συντάξεις λόγω ασφαλιστικού

Κατά το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής (ΓΠΒ), το εύρος των δημοσιονομικών προσαρμογών και των μεταρρυθμίσεων που ακόμα απαιτούνται αλλάζουν το πρότυπο οικονομίας και κράτους στη χώρα καθώς τροποποιούν τα δεδομένα σε σειρά ολόκληρη περιοχών πολιτικής.


Σημασία έχει τώρα η εφαρμογή του Μνημονίου με όσες βελτιώσεις είναι ακόμα δυνατές, καθώς αν αποτύχει, τότε η επιστροφή στη ανάπτυξη διακυβεύεται, υποστηρίζει το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής (ΓΠΒ) στην τριμηνιαία έκθεσή του για την ελληνική οικονομία.

Την ίδια ώρα προειδοποιεί ότι αν δεν ληφθούν οι αναγκαίες αποφάσεις για το ασφαλιστικό, τότε θα υπάρχουν ανεπιθύμητα αποτελέσματα, όπως η μη καταβολή συντάξεων.

Συνολικά, η πολιτική προσαρμογή θα αποτύχει αν η χώρα δεν επιστρέψει σε τροχιά σταθερής ανάπτυξης εκτιμά το ΓΠΒ, ενώ προβλέπει πώς η συμφωνία με τους θεσμούς για τον πρώτο έλεγχο του προγράμματος θα έχει κλείσει μέχρι τον Μάρτιο-Απρίλιο 2016, για να αρχίσουν να εφαρμόζονται οι δύσκολες μεταρρυθμίσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin