Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

ΟΗΕ: Με χωριστές συναντήσεις θα συνεχίσει η προσπάθεια για διευθύτηση της συριακής κρίσης

O απεσταλμένος του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τη Συρία θα συναντηθεί χωριστά αύριο στη Γενεύη με τους απεσταλμένους της κυβέρνησης της Δαμασκού και κατόπιν την αντιπροσωπεία της συριακής αντιπολίτευσης στο πλαίσιο των προσπαθειών προκειμένου να επιτευχθεί μέσω διαπραγματεύσεων η διευθέτηση της συριακής κρίσης, σύμφωνα με μια ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΟΗΕ σήμερα.

Ο Στάφαν ντε Μιστούρα θα συναντηθεί στις 10.00 ώρα Γκρίνουιτς με τους εκπροσώπους του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ, τους οποίους υποδέχθηκε επίσημα την Παρασκευή. Κατόπιν θα υποδεχθεί επίσημα, για πρώτη φορά, στις 16.00 ώρα Γκρίνουιτς την αποστολή της Ανώτατης Επιτροπής Διαπραγματεύσεων (HCN, αντιπολίτευση).

Την ίδια ώρα, η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι δήλωσε σήμερα ότι η επίθεση που πραγματοποίησαν νωρίτερα βομβιστές αυτοκτονίας του Ισλαμικού Κράτους στη Δαμασκό με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 60 άνθρωποι κοντά σε σιιτικό τέμενος της συριακής πρωτεύουσας, στόχευε στο να διαταράξει τις ειρηνευτικές συνομιλίες στη Γενεύη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin