Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

Με τιμές και συγκίνηση η Ελλάδα υποδέχθηκε τα λείψανα των 6 στρατιωτικών

Με μεσίστιες σημαίες στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, η ελληνική Πολιτεία υποδέχθηκε το μεσημέρι τα λείψανα των 6 Ελλήνων στρατιωτικών, οι οποίοι έπεσαν υπερασπιζόμενοι την Κύπρο.

Επικεφαλής της πομπής που έφθασε στην Αθήνα με ειδική πτήση αεροσκάφους C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας από τη Λευκωσία ήταν ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας και τα λείψανα των ηρώων συνόδευαν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, ο αρχηγός ΓΕΕΦ, αντιστράτηγος Γεώργιος Μπασιακούλης και ο α' υπαρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος Δημήτριος Θωμαΐδης.

Τα οστά ανήκουν στον συνταγματάρχη Σωτήριο Σταύρου, τους στρατιώτες Δημήτριο Τσούκα και Ζαχαρία Καρδάρα, τον έφεδρο ανθυπασπιστή καταδρομέα Νικόλαο Καβροχωριανό, και τους έφεδρους ανθυπασπιστές Θεοφάνη Λουκάκη και Νικόλαο Τσαγκιρόπουλο.

Κατά την άφιξη της πομπής στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση.

Φθάνοντας η πομπή στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας η μπάντα και η διμοιρία του Λόχου Απόδοσης Τιμών του Στρατού Ξηράς με τα όπλα υπό μάλης συνόδευσαν τα λείψανα των 6 Ελλήνων στρατιωτικών στον ιερό ναό της Παναγίας της Παντάνασσας όπου τελέσθηκε τρισάγιο στη μνήμη των πεσόντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin