Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

Γερμανία: Ο Γκάμπριελ προτείνει την αύξηση κατά 5 δισ. ευρώ των δαπανών για τους πρόσφυγες

φροντίδα των παιδιών
Ο αντικαγκελάριος επεσήμανε την ανάγκη για αστυνόμευση, εκπαίδευση και φροντίδα των παιδιών, για τους περίπου 1,1 εκατ. πρόσφυγες που φιλοξενεί η χώρα.


Αύξηση των δαπανών κατά πέντε δισ. ευρώ απαιτείται, σύμφωνα με δήλωση του αντικαγκελάριου, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, προκειμένου η Γερμανία να προσφέρει καλύτερη αστυνόμευση, εκπαίδευση και φροντίδα παιδιών στους πρόσφυγες που έχουν αιτηθεί άσυλο και φιλοξενούνται στα ειδικά κέντρα, κατά την περίοδο της προσφυγικής κρίσης.

Η χώρα με τον μεγαλύτερο πληθυσμό και τη μεγαλύτερη οικονομία στην Ευρώπη σήκωσε το μεγαλύτερο βάρος της πιο μαζικής εισροής προσφύγων στη Γηραιά Ήπειρο μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Περίπου 1,1 εκατομμύριο αιτούντες άσυλο καταγράφηκε ότι έφθασαν στη Γερμανία το 2015, αριθμός πολύ υψηλότερος από ό,τι σε οποιοδήποτε άλλο κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μιλώντας έπειτα από μια συνάντηση της ηγετικής ομάδας του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), εταίρου στην κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού υπό την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, ο Γκάμπριελ τόνισε ότι το Βερολίνο πρέπει να αποφύγει τις κοινωνικές εντάσεις, υπό το φως της αύξησης των μουσουλμάνων που αιτούνται άσυλο στη Γερμανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin