Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Στις 29 Ιανουαρίου θα ξεκινήσουν οι ειρηνευτικές συνομιλίες για τη Συρία - ΟΗΕ

Οι συνομιλίες για την ειρήνη στη Συρία, οι οποίες αναμενόταν ότι θα άρχιζαν σήμερα στη Γενεύη, θα ξεκινήσουν τελικά την 29η Ιανουαρίου και θα διαρκέσουν 6 μήνες, δήλωσε ο ειδικός απεσταλμένος του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στη Συρία Στάφαν ντε Μιστούρα, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι οι προσκλήσεις δεν έχουν ακόμη αποσταλεί.

«Υπάρχουν πολιτικοί κίνδυνοι. Και θα τους ακούσετε, αφού πρώτα ακούσετε το γεγονός ότι σκοπός μου είναι οι συνομιλίες να αρχίσουν την 29η (Ιανουαρίου) και ότι θα στείλουμε προσκλήσεις αύριο», ανέφερε ο ντε Μιστούρα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στη Γενεύη.

Όπως σημείωσε ο ίδιος, οι συζητήσεις σχετικά με τον κατάλογο των προσκλήσεων στις συνομιλίες συνεχίζονται σε διάφορες πρωτεύουσες, ανάμεσά τους την Ουάσινγκτον, τη Μόσχα, την Άγκυρα και το Ριάντ.

Στις συνομιλίες, αναμένεται να συμμετάσχουν γυναικείες οργανώσεις, μη κυβερνητικές οργανώσεις κ.λπ., ενώ ο Στάφαν ντε Μιστούρα επέμεινε πως αναμένει πως η μορφή τους θα είναι «εκ τους σύνεγγυς» και όχι απευθείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin