Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Κύπρος: Ολοκληρώνεται η άντληση του 1δις. με την 9η θετική αξιολόγηση

Ο υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης, επισημαίνει ότι με την ένατη θετική αξιολόγηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, το οποίο στην ουσία διαχώρισε τη θέση του από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας, ολοκληρώνεται η άντληση του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ, το οποίο διέθεσε ο διεθνής οργανισμός για το κυπριακό πρόγραμμα.

Εξήγησε ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείου έχει δική του ανεξάρτητη διαδικασία σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή στο πρόγραμμα και μετά από προσπάθειες της Λευκωσίας, προχώρησε σε νέα θετική αξιολόγηση και αποδέσμευση 126,3 εκατομμυρίων ευρώ.

Αντίθετα, αναφέρει ο κύριος Γεωργιάδης, ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας, ακολουθεί ξεχωριστή διαδικασία και προκειμένου να υπάρξει θετική αξιολόγηση και αποδέσμευση της τελευταίας δόσης, θα πρέπει να ικανοποιηθεί και το τελευταίο προαπαιτούμενο, που είναι η δημιουργία εταιρείας στη Cyta. Ο υπουργός Οικονομικών κάλεσε, μάλιστα, τη Βουλή να ιεραρχήσει σωστά τέτοια μεταρρυθμιστικά νομοσχέδια, τα οποία, όπως είπε, ο τόπος έχει ανάγκη.

Την ίδια ώρα, κληθείς να σχολιάσει τις εκτιμήσεις του Κέντρου Οικονομικών Μελετών του Πανεπιστημίου Κύπρου για οικονομική ανάπτυξη 2,7% το 2016, ο Χάρης Γεωργιάδης ανέφερε ότι το υπουργείο Οικονομικών είναι πιο συγκρατημένο στις εκτιμήσεις του.

Σημείωσε ότι η κυπριακή οικονομία δεν έχει ακόμα απαλλαγεί από όλα τα προβλήματα και ως εκ τούτου δεν θεωρεί ότι η χώρα μπορεί να πετύχει ένα τόσο μεγάλο αναπτυξιακό άλμα.
Σημείωσε, πάντως, ότι και το 2016 θα υπάρξει περαιτέρω βελτίωση της ανάπτυξης.
Πηγή: ΡΙΚ Ραδιόφωνο
   riknews.com.cy
28/1/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin