Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

ΓΕΜΙΣΑΝ ΟΙ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΕΣ.... Σε επίπεδα - ρεκόρ τα αποθέματα νερού λόγω των καταιγίδων

Μπορεί οι καταιγίδες να προκαλούν τεράστια προβλήματα και να είναι η αιτία για τραγικά περιστατικά όπως αυτό που συνέβη με την 27χρονη η οποία έχασε τη ζωή της την Παρασκευή, ωστόσο, υπάρχουν και καλά νέα. Κι αυτά είναι ότι οι ταμιευτήρες της ΕΥΔΑΠ έχουν γεμίσει με τόσο νερό που τα αποθέματα πλέον φτάνουν σε επίπεδα ρεκόρ. Ετσι, δεν αποκλείει η διοίκηση της εταιρείας μειώσεις στα τιμολόγια του νερού. Κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων, έπεσαν πάνω από 15 εκατομμύρια κυβικών μέτρων νερό στους ταμιευτήρες της ΕΥΔΑΠ όταν σε καθημερινή βάση πέφτουν λιγότερα από 6 εκατομμύρια κ.μ. τις συνηθισμένες ημέρες βροχών.

Όλος ο Φεβρουάριος ήταν καλός μήνας αφού τις πρώτες 22 ημέρες εισέρρευσαν στους ταμιευτήρες 94 εκατομμύρια κ. μ. νερό. Περίπου 10 εκατομμύρια περισσότερα από ότι εισέρρευσαν τις αντίστοιχες ημέρες του Φεβρουαρίου του 2012.
Τα συνολικά αποθέματα της ΕΥΔΑΠ αυτή τη στιγμή είναι 1.277.150.000 κ.μ. νερό ενώ πέρυσι την ίδια ημερομηνία ήταν 1.062.564.000 κ.μ. Το ρεκόρ μέχρι στιγμής έχει καταγραφεί το 2006 με 1.310.463.000 κ.μ. νερό. Το έτος με τα μικρότερα αποθέματα ήταν το 1993 με 141.810.000 κ.μ. νερό μόνο.
Σύμφωνα με την ΕΥΔΑΠ φέτος αναμένεται να υπερχειλίσουν και οι τέσσερις ταμιευτήρες, ξεπερνώντας την συνολική χωρητικότητα των ταμιευτήρων που φτάνει στα 1.410.000.000 κ.μ., αρχής γενομένης από τον Μόρνο και έπειτα θα πάρουν σειρά ο Εύηνος, η Υλίκη κι ο Μαραθώνας.
Ήδη, στον Μόρνο η στάθμη είναι μόλις δυο μέτρα κάτω από το ανώτατο όριο.
Στα αποθέματα ρεκόρ εκτός από τον πλούσιο σε βροχές φετινό χειμώνα φαίνεται ότι βοηθά και η οικονομική κρίση που οδήγησε πολλούς κατοίκους της Αθήνας να την εγκαταλείψουν. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΥΔΑΠ καταγράφεται μείωση στη κατανάλωση νερού που φτάνει έως και 1,5% σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, κάτι που στην εταιρεία ερμηνεύουν ως αποτέλεσμα της μείωσης του πληθυσμού.
Η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ σχεδιάζει την μείωση των τιμολογίων του νερού λόγω κυρίως και των πολλών αποθεμάτων. Η αρμόδια επιτροπή που εξετάζει το ζήτημα αναμένεται να δώσει την τελική της εισήγηση μέσα στο επόμενο διάστημα.
 .imerisia.gr
24/2/13

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin