Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Ξάνθη: Υπογραφές για τη γεωθερμία

Τα συμβόλαια για την εκμετάλλευση του γεωθερμικού πεδίου Ερασμίου στα ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ, μετά το σχετικό διαγωνισμό, υπεγράφησαν χθες στα Γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, στην Ξάνθη. Πρόκειται για έκταση 16 τετραγωνικών χιλιομέτρων, όπου θα γίνει εκμετάλλευση της γεωθερμίας για την δημιουργία επένδυσης θερμοκηπιακών καλλιεργειών, ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ, σε πρώτη φάση, ενώ στον ίδιο χώρο θα ακολουθήσει και δεύτερη επένδυση με εκχώρηση από τα Πλαστικά Θράκης στην εταιρία «Ελλάστρον», με βάση τις προβλέψεις του συμβολαίου.

Σύμφωνα με τα συμβόλαια που υπεγράφησαν, η εταιρία εκμισθώνει το γεωθερμικό πεδίο Ερασμίου-Μαγγάνων για 25 χρόνια με δικαίωμα ανανέωσης για 5+5 χρόνια. Το τίμημα ανέρχεται σε 5% επί του συνολικού ποσού ενέργειας που θα καταναλώνει η επένδυση –και ελέγχεται στη φάση της εξαγωγής και επανεισαγωγής- υπολογιζόμενο σε τιμές αντίστοιχης ποσότητας ενέργειας φυσικού αερίου. Επίσης 10% επί του αναλογικού αυτού κόστους, θα εισπράττει ο Δήμος Τοπείρου ως τέλος Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Τα συμβόλαια υπέγραψαν ο Γιώργος Σπυριδόπουλος, Διευθυντής Ανθρώπινων Πόρων της εταιρίας ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ και ο Δρ.Παναγιώτης Γεωργιάδης, Διευθυντής Χωρικής και περιβαλλοντικής Πολιτικής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης.
Σύνταξη:Σαμή Καραμπουγιούκογλου
Μαρία Νικολάου   
.ERT GR
11/12/12
----------
ΣΧΕΤΙΚΑ:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin