Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

ΥΠΕΚΑ: Το Τεράστιο Έλλειμμα στον Ειδικό Λογαριασμό ΑΠΕ, η Αιτία για την Επιβολή Έκτακτης Εισφοράς στα Φ/Β

Η αντιμετώπιση του τεράστιου ελλείμματος στον Ειδικό Λογαριασμό Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας αποτελεί ένα από τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης, ανέφεραν το απόγευμα κύκλοι του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, εξηγώντας την απόφαση του υπουργείου να προχωρήσει στην επιβολή έκτακτης εισφοράς στα φωτοβολταϊκά.

Υπενθυμίζεται ότι το έλλειμμα του λογαριασμού από τον οποίο πληρώνονται οι παραγωγοί πράσινης ενέργειας διαμορφώνεται σήμερα στα 370 εκατ. ευρώ και βαίνει αυξανόμενο, λόγω της επιταχυνόμενης διείσδυσης των ανανεώσιμων πηγών στο ενεργειακό ισοζύγιο και των υψηλών τιμών απορρόφησης της ενέργειας από ΑΠΕ.



Το ΥΠΕΚΑ επισημαίνει ότι το Δημόσιο έχει συνεισφέρει με πολλούς τρόπους στη μείωση των ελλειμμάτων (έσοδα από δημοπρασίες ρύπων που έχουν αποφέρει 120 εκατ. ευρώ και αναμένονται άλλα 30 - 35 εκατ. ως το τέλος του χρόνου, επιβολή τέλους στη λιγνιτική παραγωγή από το οποίο συγκεντρώθηκαν 25 εκατ., αύξηση του τέλους ΑΠΕ που πληρώνουν οι καταναλωτές με πρόσθετα έσοδα 100 εκατ. για το 2011 και ακόμη περισσότερα το 2012). Παράλληλα, προχώρησε σε μείωση των εγγυημένων τιμών απορρόφησης της πράσινης ενέργειας, αναστολή της διαδικασίας αδειοδότησης και χορήγησης προσφορών σύνδεσης στα φωτοβολταϊκά και αποφασίστηκε η εκχώρηση μέρους του τέλους υπέρ της ΕΡΤ για τη χρηματοδότηση των ΑΠΕ.


Σύμφωνα με το υπουργείο και μετά τη λήψη των μέτρων, η απόδοση των επενδύσεων σε φωτοβολταϊκά παραμένει υψηλή και ελκυστική για τους ενδιαφερόμενους........ολόκληρο το άρθρο στο
ΥΠΕΚΑ: Το Τεράστιο Έλλειμμα στον Ειδικό Λογαριασμό ΑΠΕ, η Αιτία για την Επιβολή Έκτακτης Εισφοράς στα Φ/Β

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin