Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018

Υεμένη: Η Διεθνής Αμνηστία καταγγέλλει «εγκλήματα πολέμου» σε μυστικές φυλακές των Ην.Αρ. Εμιράτων

uae
Η Διεθνής Αμνηστία κρίνει, σε έκθεσή της που δημοσιεύεται σήμερα, ότι οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε μυστικές φυλακές των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και ένοπλων ομάδων που υποστηρίζουν στη νότια Υεμένη μπορούν να θεωρηθούν «εγκλήματα πολέμου».


Στην έκθεσή της, που δίνεται στη δημοσιότητα έναν χρόνο μετά την αποκάλυψη των πρώτων πληροφοριών για αυτές τις μυστικές φυλακές, η Αμνηστία κάνει λόγο για «κατάφωρες παραβιάσεις» που έχουν διαπραχθεί στην Υεμένη, «συμπεριλαμβανομένων εξαφανίσεων, βασανισμών και άλλων κακομεταχειρίσεων που ισοδυναμούν με εγκλήματα πολέμου».

Η ΜΚΟ προτρέπει «τους εταίρους των ΗΑΕ στον αντιτρομοκρατικό αγώνα, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ», να «τοποθετηθούν εναντίον των φερόμενων βασανιστηρίων» και να «ερευνήσουν τον ρόλο αμερικανικού προσωπικού στις καταχρήσεις που συνδέονται με αυτές τις φυλακίσεις στην Υεμένη», καθώς και να «αρνηθούν να χρησιμοποιήσουν πληροφορίες που πιθανότατα αποσπάστηκαν με βασανιστήρια ή κακομεταχείριση» εγκλείστων.
 [protothema.gr]
 12/7/18

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin