Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017

Ο Λίβανος αναζητά... τον πρωθυπουργό του

θα αντικατασταθεί από τον γιo του, πρίγκιπα Mohammad
Στη Σαουδική Αραβία πληθαίνουν οι φήμες ότι ο βασιλιάς Salman πρόκειται μέσα στα επόμενα 24ωρα να παραιτηθεί και να αντικατασταθεί από τον γιo του, πρίγκιπα Mohammad, πρωτεργάτη των μαζικών συλλήψεων πριγκίπων και λοιπών αξιωματούχων που πραγματοποιούνται από το περασμένο Σάββατο, αλλάζοντας το πρόσωπο του βασιλείου.

Το διακύβευμα αρχίζει και γίνεται όλο και σαφέστερο όχι μόνο στο πολιτικό, αλλά και στο οικονομικό επίπεδο: δεν βρίσκεται σε εξέλιξη απλώς μια μεγάλη επιχείρηση συγκέντρωσης της εξουσίας (κατά παρέκκλιση από το ισχύον μοντέλο της λήψης αποφάσεων με τη συναίνεση των διαφορετικών κλάδων της βασιλικής οικογένειας), αλλά και μία τεράστια επιχείρηση μεταφοράς πλούτου από την σαουδαραβική ολιγαρχία προς τα κρατικά ταμεία.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Reuters, 209 πρόσωπα έχουν ανακριθεί με τις κατηγορίες της διαφθοράς, ενώ οι διωκτικές αρχές κάνουν λόγο για 100 δισ. δολάρια, που κατά την εκτίμησή τους, έχουν αποκτηθεί παρανόμως.

Στην πραγματικότητα, εφόσον οι συλληφθέντες καταδικαστούν, οι περιουσίες τους είναι δυνατό να κατασχεθούν ως προϊόν οικονομικού εγκλήματος, τουλάχιστον το τμήμα τους που βρίσκεται εντός σαουδαραβικών συνόρων.

Προς το παρόν, οι έχοντες στη Σαουδική Αραβία ρευστοποιούν όποια στοιχεία ενεργητικού μπορούν και είναι η παρέμβαση κρατικών funds που στηρίζει τις αγορές......http://www.capital.gr/diethni/3253316/o-libanos-anazita-ton-prothupourgo-tou
(Του Κώστα Ράπτη)
 capital.gr
 10/11/17
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin