Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017

Τεράστιες ενεργειακές προοπτικές στην Αν. Μεσόγειο

Τεράστιες ενεργειακές προοπτικές στην Αν. Μεσόγειο
Νέα Νορβηγία θα μπορούσε να γίνει η ανατολική Μεσόγειος, σύμφωνα με τον επίτροπο Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Μάρος Σέφκοβιτς, ο οποίος τόνισε ότι πρέπει να εκτιμηθούν οι τεράστιες δυνατότητες των ανακαλύψεων φυσικού αερίου στην περιοχή.


Σε συνέντευξη στην "New Europe", ο κ. Σέφκοβιτς, αντιπρόεδρος της Κομισιόν, ανέφερε ότι η Ε.Ε. μελετά τρόπους με τους οποίους τα νέα αποθέματα φυσικού αερίου στην ανατολική Μεσόγειο, θα μπορούσαν να ενισχύσουν την ενεργειακή της ασφάλεια.

Για τον αγωγό EastMed, μεγαλεπήβολο πρόγραμμα Κύπρου, Ισραήλ και Ελλάδας για μεταφορά φυσικού αερίου στην Ευρώπη, ο Μάρος Σέφκοβιτς είπε ότι είναι πρόωρο ακόμη να αναφερθεί στο μέγεθος της χρηματοδότησης που θα λάβει το έργο από κοινοτικά κονδύλια.

Για τις γεωτρήσεις της Κύπρου, ο Ευρωπαίος επίτροπος ανέφερε ότι, κατά την αντίληψή του, δεν διερευνώνται ακόμη όλα τα πεδία όσον αφορά το φυσικό αέριο, αλλά διερευνώνται ένα προς ένα όλα τα τεμάχια.

Είπε μάλιστα ότι γενικότερα η πρώτη φάση θα είναι πολύ σημαντική για το πώς η κλίμακα του έργου θα προχωρήσει σε τελική ανάπτυξη.
 [Κωνσταντίνος Τσιντάς]
Πηγή: Τηλεόραση ΡΙΚ, riknews.com.cy
 6/11/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin