Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017

Ανοιχτή η Τεχεράνη σε συζητήσεις για το πρόγραμμα της ανάπτυξης βαλλιστικών πυραύλων

το πρόγραμμα του ανάπτυξης βαλλιστικών πυραύλων
Το Ιράν έχει αφήσει να εννοηθεί προς τις μεγάλες δυνάμεις, με τις οποίες σύνηψε τη συμφωνία για τον περιορισμό του πυρηνικού του προγράμματος (JCPOA, Joint Comprehensive Plan of Action), ότι είναι ανοιχτό σε συζητήσεις σχετικά με το πρόγραμμα του ανάπτυξης βαλλιστικών πυραύλων,
επιδιώκοντας να αποκλιμακώσει την ένταση που έχει προκληθεί από το ενδεχόμενο ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ να μην επικυρώσει τη συμφωνία JCPOA, ανέφεραν στο πρακτορείο Ρόιτερς Ιρανοί και αξιωματούχοι δυτικών χωρών, σύμφωνα με συγκλίνουσες πηγές.

Η Τεχεράνη έχει επανειλημμένα διαμηνύσει ότι θα συνεχίσει το πρόγραμμα ανάπτυξης βαλλιστικών πυραύλων, που όπως τονίζει προορίζεται για αμυντικούς σκοπούς, παρά την κριτική της Δύσης. Η Ουάσιγκτον δηλώνει ότι η στάση αυτή της Ισλαμικής Δημοκρατίας παραβιάσει τους όρους της JCPOA.

Βάσει της συμφωνίας που επιτεύχθηκε το 2015, μεταξύ της Ομάδας 5+1 (ΗΠΑ, Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Ρωσία, Κίνα, ΕΕ και Ιράν), η Τεχεράνη συμφώνησε να περιορίσει το πυρηνικό πρόγραμμά της με αντάλλαγμα τη χαλάρωση των οικονομικών κυρώσεων.
   Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ, capital.gr
 6/10/17
 --

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin