Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

Οι Κούρδοι δεν παραδίδουν τα συνοριακά περάσματα στη Βαγδάτη

Οι Κούρδοι δεν παραδίδουν τα συνοριακά περάσματα
Αρνήθηκε η Περιφερειακή Κυβέρνηση του Κουρδιστάν στο βόρειο Ιράκ να εκχωρήσει τον έλεγχο των συνοριακών περασμάτων στην ιρακινή κυβέρνηση, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Rudaw, που έχει την έδρα του στο Αρμπίλ, επικαλούμενο αξιωματούχο της περιφερειακής κυβέρνησης.


Η εκχώρηση του ελέγχου των συνοριακών περασμάτων με την Τουρκία, το Ιράν και τη Συρία ήταν μια απαίτηση που διατύπωσαν το Ιράκ, το Ιράν και η Τουρκία σε αντίποινα για το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία των Κούρδων που διεξήχθη τη Δευτέρα στο βόρειο Ιράκ.

Με την υποστήριξη της Άγκυρας και της Τεχεράνης, η ιρακινή κυβέρνηση απαίτησε από την κουρδική ηγεσία να ακυρώσει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος επισείοντας την απειλή επιβολής κυρώσεων, διεθνούς απομόνωσης και ενδεχομένως μιας στρατιωτικής επέμβασης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, που αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η ιρακινή κυβέρνηση επέβαλε απαγόρευση των απευθείας διεθνών πτήσεων προς το Κουρδιστάν, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει στις 6.00 μ.μ., προκειμένου να αναγκάσει την Περιφερειακή Κυβέρνηση του Κουρδιστάν να παραδώσει τον έλεγχο των αεροδρομίων της στη Βαγδάτη.
 newsbeast.gr
 29/9/17
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin