Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

Eurogroup: Επιστρέφουν οι θεσμοί - Περικοπές 3,6 δισ. σε συντάξεις και αφορολόγητο

Την επίτευξη συμφωνίας στα βασικά σημεία ενός πακέτου μεγάλων μεταρρυθμίσεων ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ μετά το πέρας της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στη Βαλέτα της Μάλτας.


«Σημειώσαμε σημαντική πρόοδο από το προηγούμενο Eurogroup του Μαρτίου» υπογράμμισε ενώ πρόσθεσε πως οι εντατικές διαπραγματεύσεις της προηγούμενης εβδομάδας απέδωσαν καρπούς. Ο ίδιος ανέφερε πως η επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα θα γίνει «το συντομότερο δυνατό» προκειμένου να επιτευχθεί μια πλήρης συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο. Ο ίδιος αρνήθηκε να δώσει συγκεκριμένη ημερομηνία επιστροφής, ωστόσο, υπογράμμισε πως δεν υπάρχει κανένα «πολιτικό» εμπόδιο, αλλά η ακριβής ημερομηνία επιστροφής των θεσμών εξαρτάται από κάποια πρακτικά ζητήματα.

Σε ό,τι αφορά τη συμφωνία που επιτεύχθηκε σήμερα στα βασικά σημεία, ο πρόεδρος του Eurogroup επισήμανε πως περιλαμβάνει το μέγεθος και το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων, ενώ τις τεχνικές λεπτομέρειες θα πρέπει να τις συμφωνήσουν οι θεσμοί στην αποστολή τους στην Αθήνα.

Ο πρόεδρος του Eurogroup τόνισε πως στόχος είναι η επιστροφή των τεχνικών κλιμακίων το συντομότερο δυνατό και είπε πως τα μέτρα ύψους 2% του ΑΕΠ (3,6 δισ. ευρώ) θα ληφθούν σπαστά, το 1% το 2019 και αφορά στις συντάξεις και το υπόλοιπο 1% το 2020 και αφορά το αφορολόγητο.
   imerisia.gr
 7/4/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin