Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

Οι τουρκικές απειλές δεν είναι κάτι καινούριο

Οι τουρκικές απειλές στην κυπριακή ΑΟΖ δεν είναι κάτι καινούριο, δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Λακκοτρύπης, συστήνοντας παράλληλα ψυχραιμία.


Σχολιάζοντας ύστερα από συνάντηση με το ΚΕΒΕ τις τουρκικές απειλές, ο κύριος Λακκοτρύπης υπενθύμισε ότι το ίδιο είχε πράξει η Τουρκία το 2011 με τις γεωτρήσεις της Νόμπλ, καθώς και το 2012 με την προκήρυξη του δευτέρου γύρου αδειοδότησης.

 Ερωτηθείς εάν βλέπει ένταση των απειλών, με επανάληψη του σεναρίου για κάθοδο του "Μπαρμπαρός" και πάγωμα των δραστηριοτήτων στην κυπριακή ΑΟΖ, ο κύριος Λακκοτρύπης τόνισε ότι ο λόγος για τον οποίο σημειώθηκε παγοποίηση, δεν ήταν οι προκλήσεις της Τουρκίας, αλλά οι αποτυχημένες, όπως ανέφερε, γεωτρήσεις στο τεμάχιο 9 και η μετέπειτα ανακάλυψη του "Ζορ" που άλλαξε τα δεδομένα.

Η προσπάθειά μας, τόνισε ο κύριος Λακκοτρύπης, ήταν και θα συνεχίσει να είναι η ευθυγράμμιση των συμφερόντων στην ενεργειακή μας πολιτική, με άλλες χώρες, αλλά και με την Ευρωπαϊκή Ενωση.

 Κατά τη συνάντηση η ηγεσία του ΚΕΒΕ κατέθεσε μελέτη για τη μετεξέλιξη της κυπριακής βιομηχανίας.
  [riknews.com.cy]
10/4/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin