Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

Απειλεί η Τουρκία: Δεν θα επιτρέψουμε έρευνες στο τεμάχιο 6

 Η Τουρκία δηλώνει απροκάλυπτα πως δεν θα επιτρέψει σε καμία περίπτωση την έρευνα και γεώτρηση στο τεμάχιο 6 της Κυπριακής Δημοκρατίας.


Το Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών υποστήριξε ότι το τεμάχιο 6 βρίσκεται στην υφαλοκρηπίδα της Τουρκίας και κατηγόρησε την Κυπριακή Δημοκρατίας ότι ενεργεί μονομερώς, χωρίς να λαμβάνει υπόψινη τα δικαιώματα των τουρκοκυπρίων και ενεργεί μονομερώς. Η Αγκυρα προειδοποιεί δέ ότι θα λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία των δικαιωμάτων της Τουρκίας και των τουρκοκυπρίων.

Αναφέρεται ακόμη ότι η Τουρκία δεν θα επιτρέψει σε ξένες εταιρείες, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, να διεξαγάγουν έρευνες, χωρίς άδεια.

Απειλεί ακόμη τις ξένες εταιρείες που συνεργάζονται με την Ελληνοκυπριακή πλευρά, ότι θα λάβει υπόψιν την στάση τους, για μελλοντικές συνεργασίες με την Τουρκία σε προγράμματα ενέργειας.

Το Τουρκικό υπουργείο εξωτερικών αναφέρει επίσης ότι η μόνη οδός για να χρησιμοποιηθούν οι φυσικοί πόροι της Κύπρου, πριν από την επίτευξη συμφωνίας στο Κυπριακό, είναι η κοινή διαχείριση με την τουρκοκυπριακή πλευρά και διευθετήσεις για δίκαιη κατανομή των εσόδων.
  riknews.com.cy
7/4/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin