Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

Bloomberg: Το δημόσιο χρέος της Ιταλίας αυξήθηκε κατά 2.617 ευρώ την περίοδο της πρωθυπουργίας Matteo Renzi

Το κατά κεφαλήν δημόσιο χρέος της Ιταλίας αυξήθηκε κατά 2.617 ευρώ την περίοδο που ήταν πρωθυπουργός ο Ματέο Ρέντσι, παρά την υπόσχεσή του να το μειώσει για χάρη των επόμενων γενεών, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.


Το δημόσιο χρέος της Ιταλίας αυξήθηκε τον Νοέμβριο σε 2,23 τρισ. ευρώ, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε την Παρασκευή η στατιστική υπηρεσία της χώρας (Istat), ενώ ανερχόταν σε 2,11 τρισ. ευρώ στο τέλος Φεβρουαρίου 2014, όταν ο Ρέντσι έγινε πρωθυπουργός.

Στην πρώτη ομιλία του στη Βουλή ως πρωθυπουργός, τον Φεβρουάριο του 2014, ο Ρέντσι είχε δηλώσει ότι η κυβέρνηση έπρεπε να μειώσει τον όγκο των ομολόγων που πληρώνει. Ωστόσο, όταν αποχώρησε από την πρωθυπουργία τον περασμένο μήνα, το δημόσιο χρέος για κάθε Ιταλό είχε αυξηθεί ποσοστιαία περισσότερο και από ό,τι κατά την τελευταία διακυβέρνηση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι από το 2008 έως το 2011. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin