Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017

Άγκυρα: Ελπίδες για θετικά αποτελέσματα στο Κυπριακό

Θετικά βλέπει η Άγκυρα τη διαδικασία για το Κυπριακό που θα ακολουθήσει, δήλωσε ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραχίμ Καλιν, εκφράζοντας την ελπίδα ότι τις επόμενες μέρες ή εβδομάδες θα υπάρξει η δυνατότητα για θετικά αποτελέσματα.


Σε δήλωσή του από την Άγκυρα για τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό, ο Ιμπραχίμ Καλίν είπε ότι “στις διαπραγματεύσεις έχει διανυθεί σημαντική απόσταση σε συγκεκριμένα θέματα”.

“Σε συγκεκριμένα θέματα συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις. Γι αυτό και στις 18 Ιανουαρίου αποφασίστηκε να γίνει νέα συνάντηση σε επίπεδο τεχνοκρατών και οι αντιπροσωπείες εγκατέλειψαν τη Γενεύη. Εμείς βλέπουμε θετικά και έχουμε ελπίδα για την διαδικασία που θα ακολουθήσει. Αδιαμφισβήτητα είναι δυνατόν να υπάρξει μια διζωνική δικοινοτικής λύσης δύο πολιτειών στο νησί, με τον όρο της διατήρησης της αρχής της πολιτικής εκπροσώπησης και ισότητας”, είπε.

Πλέον, συνέχισε, “η κατάληξη για μια δίκαιη, βιώσιμη και μόνιμη λύση του προβλήματος που συνεχίζεται εδώ πάνω από μισό αιώνα θα φέρει πολύ σημαντικά οφέλη και για την Κύπρο και για μας και για την Ελλάδα αλλά ως Τουρκία και ως Τ/κ του νησιού δεν είναι δυνατόν να εγκαταλείψουμε τις αρχές στις οποίες αναφέρθηκα. Οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν και ελπίζω τις επόμενες μέρες ή βδομάδες θα υπάρξει δυνατότητα να έχουμε θετικά αποτελέσματα”, ανέφερε.
 kathimerini.com.cy
15/1/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin