Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

Τσαβούσογλου: Η Τουρκία ζητά από την Ρωσία να καταργήσει τις βίζες και να άρει του περιορισμούς που έχει επιβάλλει

Ζητάμε και περιμένουμε από την  ρωσική πλευρά να καταργήσει την βίζα και να άρει τους ισχύοντες περιορισμούς που έχουν επιβληθεί σε διάφορους τομείς», δήλωσε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλιούτ Τσαβούσογλου, σε δηλώσεις του στο πρακτορείο Sputnik.


Ο τούρκος υπουργός, επισημαίνοντας ότι το ζήτημα της εξομάλυνσης των οικονομικών σχέσεων συζητήθηκε κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού  Μπιναλί Γιλντιρίμ στην Μόσχα, είπε ότι «η ρωσική πλευρά εξετάζει τα ζητήματα αυτά», ενώ  εξέφρασε την πεποίθηση για το ότι «μετά την επίσκεψη θ υπάρξουν συγκεκριμένα αποτελέσματα προς αυτή την κατεύθυνση».

Αναφερόμενος στα ζητήματα ενεργειακής συνεργασίας ο κ. Τσαβούσογλου είπε ότι « πριν ακόμη αρχίσει η επίσκεψη, επικυρώθηκε η συμφωνία για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου Turkish Stream, και πως τώρα είναι η σειρά τη Ρωσίας.

Παράλληλα παρατήρησε  ότι συζητήθηκε το ζήτημα της κατασκευής του πυρηνικού σταθμού «Ακουγιού», λέγοντας χαρακτηριστικά, ότι ο τούρκος πρωθυπουργός   υπογράμμισε για μια ακόμη φορά «ότι η Τουρκία αναμένει την πρώτη ηλεκτρική ενέργεια από τον σταθμό αυτό έως το 2023».
Πηγή: www.ria.ru, greece-russia2016.gr
13/12/16
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin