Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016

DW: "Με μια φωνή" απέναντι στον Ερντογάν

Ο πρόεδρος των Γερμανών Πρασίνων Τζεμ Έζντεμιρ τονίζει την αναγκαιότητα κοινής στρατηγικής τόσο της ΕΕ όσο και των γερμανικών δημοκρατικών κομμάτων σε ό,τι αφορά τα πολιτικά τεκταινόμενα στην Τουρκία.


Οι συλλήψεις των επικεφαλής αλλά και βουλευτών του αντιπολιτευόμενου φιλοκουρδικού κόμματος HDP στην Τουρκία θορύβησαν τη διεθνή κοινότητα για την πορεία που ακολουθεί η τουρκική πολιτική και πολιτειακή ηγεσία.

Εκτός από τις ανησυχίες και τις προειδοποιήσεις που απηύθυνε χθες η γερμανική κυβέρνηση προς την Άγκυρα, αρκετοί ακόμη Γερμανοί πολιτικοί άσκησαν δριμεία κριτική στους χειρισμούς των κυβερνώντων στην Τουρκία.

Ο επικεφαλής των Γερμανών Πρασίνων Τζεμ Έζντεμιρ, μιλώντας στην DW, τόνισε ότι αυτή την ώρα είναι σημαντικό να σταλεί ένα σαφές μήνυμα.

 Όπως υπογράμμισε, "ο κύριος Ερντογάν πρέπει να καταλάβει ότι αν μεταβάλει την Τουρκία σε ανοιχτή φυλακή, αυτό δεν θα μείνει χωρίς επιπτώσεις, δεν πρόκειται να επιστρέψουμε απλά μετά από πέντε λεπτά διαμαρτυρίας στην καθημερινότητά μας".

 Ο τουρκικής καταγωγής Γερμανός πολιτικός διατηρεί επαφές με στελέχη του HDP. Ορισμένοι πολιτικοί του φιλοκουρδικού κόμματος του τηλεφώνησαν μάλιστα κάνοντας έκκληση για μια εμφατική αντίδραση της Γερμανίας για τα τεκταινόμενα στη χώρα τους.
 DW, capital.gr
5/11/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin