Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016

Βέμπερ: Όχι στην ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. - Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε σαν να μην συμβαίνει τίποτα

«Η Τουρκία δεν θα γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης», είπε σε συνέντευξή του στην Neue Osnabrücker Zeitung του Σαββάτου ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (Ε.Κ).


Σημαντικότερες είναι κατά τον Μάνφρεντ Βέμπερ οι συμφωνίες με την Άγκυρα για πρακτικά βήματα σε θέματα όπως είναι η οικονομία, ο πολιτισμός και η ανταλλαγή φοιτητών.

«Αυτά θα είχαν νόημα από τη δική μας σκοπιά αντί της ένταξης στην Ε.Ε."», είπε ο Βαυαρός χριστιανοκοινωνιστής πολιτικός στη γερμανική εφημερίδα.

Ο Βέμπερ απάντησε στις απειλές του Ερντογάν ό,τι θα ανοίξει τα σύνορα προς την Ευρώπη για τους πρόσφυγες λέγοντας: "Δεν θα επιτρέψουμε να εκβιαστούμε. Το βέβαιον είναι ότι αν παραστεί ανάγκη είμαστε σε θέση να αντιδράσουμε και ανεξάρτητα από την τουρκική κυβέρνηση."

Ο πρόεδρος του ΕΛΚ εξέφρασε, επίσης, την επιθυμία να ακολουθήσουν τα κράτη μέλη της Ε.Ε. την απόφαση του Ευροκοινοβουλίου και να παγώσουν τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε σαν να μην συμβαίνει τίποτα», είπε χαρακτηριστικά.
 [kathimerini.com.cy]
26/11/16
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin