Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

Κομισιόν: Κίνδυνος μη εκπλήρωσης δημοσιονομικών στόχων η Κύπρος

Η Κομισιόν ανακοίνωσε σήμερα ότι η Κύπρος, μεταξύ άλλων κρατών μελών, βρίσκεται σε κίνδυνο μη εκπλήρωσης των δημοσιονομικών στόχων που έχουν τεθεί για το 2017.


Σύμφωνα με την οριστική απόφαση του σημερινού Κολεγίου των Επιτρόπων, πέντε χώρες (Γερμανία, Εσθονία, Λουξεμβούργο, Σλοβακία και Ολλανδία), βρίσκονται σε πλήρη συμμόρφωση με τις απαιτήσεις για το 2017, σχετικά με τα δημοσιονομικά τους σχέδιά, τέσσερις χώρες (Ιρλανδία, Λετονία, Μάλτα, Αυστρία), είναι σε γενικές γραμμές εντάξει με τις προβλέψεις των προϋπολογισμών τους (για τις χώρες αυτές, τα σχέδια θα μπορούσαν να οδηγήσει σε κάποια απόκλιση από το ρυθμό προσαρμογής προς το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό στόχο της κάθε χώρας) και έξι χώρες (Βέλγιο, Ιταλία, Κύπρος, Λιθουανία, Σλοβενία, Φινλανδία), ενέχουν κίνδυνο μη συμμόρφωσης με τις απαιτήσεις για το 2017.

Σύμφωνα με την Κομισιόν, τα σχέδια προϋπολογισμού των εν λόγω κρατών μελών θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε σημαντική απόκλιση από τον αντίστοιχο μεσοπρόθεσμο στόχο.
 ΚΥΠΕ
16/11/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin