Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

Άϊντα: Πισωγύρισμα η δεύτερη φάση στο Μον Πελεράν

Πισωγύρισμα, χαρακτήρισε ο ειδικός σύμβουλος του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Έσπεν Μπαρθ Άϊντα, το αποτέλεσμα της δεύτερης φάσης των διαπραγματεύσεων για το Εδαφικό στο Μον Πελεράν.


Σε δηλώσεις εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, όπου έγινε δεκτός από τον πρόεδρο Αναστασιάδη, ο κύριος Άϊντα απέδωσε αυτό τον χαρακτηρισμό στο γεγονός ότι δεν κατέστη εφικτό να επιτευχθούν όλα όσα αναμένονταν.

Απαντώντας σε ερώτηση τι πήγε λάθος στο Μον Πελεράν, ο αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών είπε ότι δεν επιτεύχθηκαν συγκλίσεις σε ένα συγκεκριμένο θέμα επί της αρχής. Αυτό, πρόσθεσε, είχε γίνει και σε άλλα κεφάλαια προηγουμένως, όμως επειδή το αποτέλεσμα αυτό σημειώθηκε στο Μον Πελεράν, όπου οι προσδοκίες ήταν ψηλές, υπήρξε οπισθοδρόμηση στις συνομιλίες.

Σύμφωνα με τον κύριο Άϊντα, επί της αρχής δεν υπάρχουν αγεφύρωτα θέματα.

Για την παραπέρα πορεία της διαπραγματευτικής διαδικασίας, ο Νορβηγός διπλωμάτης ανέφερε ότι θα ακούσει τις απόψεις των δύο ηγετών, στο χέρι των οποίων είναι να αποφασίσουν ποιο είναι το κατάλληλο βήμα τώρα. Πρόσθεσε ότι τα Ηνωμένα Έθνη προσπαθούν να βρουν τρόπους για επανοικοδόμηση της δυναμικής που υπήρχε, τονίζοντας ότι η απόφαση πρέπει να ληφθεί από τους δύο ηγέτες. Τα Ηνωμένα Έθνη, είπε ο κύριος Άϊντα, προσπαθούν απλώς να τους διευκολύνουν σε αυτό.

Ο αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών μετέβη στα κατεχόμενα, για συνάντηση με τον Μουσταφά Ακιντζί.
  riknews.com.cy
28/11/16
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin