Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

ΤΟ BREXIT ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΕΩΣ ΤΕΛΟΣ ΜΑΡΤΙΟΥ ΤΟΥ 2017

Έως το τέλος του Μαρτίου του 2017 θα ενεργοποιήσει η Βρετανία τη διαδικασία του επίσημου διαζυγίου από την Ευρωπαϊκή Ένωση όπως δήλωσε η πρωθυπουργός της χώρας Τερέζα Μέι.

Ερωτηθείσα πότε θα επικαλεσθεί το άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας, η Μέι δήλωσε στο BBC: «θα το ενεργοποιήσουμε πριν από το τέλος του ερχόμενου Μαρτίου».

Παράλληλα, η πρωθυπουργός της Βρετανίας διαβεβαίωσε ότι είναι πρόθυμη μεν να ακούσει τις ανησυχίες της Σκωτίας για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τόνισε, ωστόσο, ότι η σκωτσέζικη κυβέρνηση δεν διαθέτει δικαίωμα βέτο στις σχετικές διαπραγματεύσεις.

«Λέω με σαφήνεια πως, καθώς μελετάμε τη διαπραγμάτευση αυτή, θα εμπλέξουμε πλήρως τη σκωτσέζικη κυβέρνηση στις συζητήσεις που κάνουμε, στην προετοιμασία για τη θέση που θα υιοθετήσει το Ηνωμένο Βασίλειο», είπε η Μέι στο BBC Scotland. Ερωτηθείσα εάν η Σκωτία θα έχει δικαίωμα βέτο για το Brexit, η Μέι απάντησε «το Ηνωμένο Βασίλειο θα έχει μία θέση στη διαπραγμάτευση και εμείς, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, θα διαπραγματευθούμε με την Ευρωπαϊκή Ένωση». Η Μέι πρόσθεσε ότι θα ακουστούν και θα ληφθούν υπόψη οι ανησυχίες όλων των περιοχών του Ηνωμένου Βασιλείου (το οποίο συναποτελούν η Αγγλία, η Σκωτία, η Ουαλία και η Βόρεια Ιρλανδία).

Η Σκωτία θέλει να ενημερωθεί λεπτομερέστερα για το πώς η βρετανική κυβέρνηση σχεδιάζει να αποχωρήσει από την Ε.Ε., ώστε να αποτραπεί ένα «σκληρό Brexit» που θα πλήξει σοβαρά την οικονομία, δήλωσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα η επικεφαλής της σκωτσέζικης κυβέρνησης Νίκολα Στέρτζον.
 elzoni.gr
3/9/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin